La salut emocional no és estar sempre "bé"

Si tens un conflicte amb una persona apareixeran emocions relacionades amb com l'has viscut. Les emocions no tenen res de dolent, només són una reacció automàtica que et mou perquè prenguis acció. I les accions que prendràs respecte aquestes emocions tenen més a veure amb la teva salut emocional que l'emoció en sí. Si tens un conflicte amb una companya de feina, la teva parella, amics o fills necessitaràs reconèixer les emocions que apareixen, gestionar-les i adequar-les al moment, per després recuperar la calma i tornar al teu centre. I una cosa que escrita sembla tan simple, ningú t'ha ensenyat a fer-la eficientment. Al contrari. T'han ensenyat a rebutjar el que sents, jutjar-ho i tapar-ho. Amb el que et costa identificar el que es mou dins teu i què significa, sentint-te confusa perquè no saps què fer amb allò, més que enterrar-ho i culpar-te.

A més, et posa molt difícil ser conscient de les teves pròpies necessitats i desitjos perquè quan negues el que sents estàs deixant d'escoltar-te. 

Si no ets capaç d'escoltar-te no sabràs què vols i què no vols, i et costarà molt dir que no perquè si no et tens en compte o creus que no tens dret a sentir el que sents, com pots expressar-ho?

Al final pot ser que acabis dient que si quan volies dir que no perquè et genera menys patiment. 

La teva zona de confort és callar, evitar enfrontar-te i no expressar les teves necessitats perquè si ho fessis et podria conduir a una situació que no sabries gestionar. 

I la teva ment prefereix estar malament on es troba que la incògnita d'allò que s'escapa del seu control o d'allò que coneix.

Si, es tracta del "más vale malo conocido que bueno por conocer".

I et converteixes en un font de llaminadures, que només vol donar sensacions dolces als altres perquè no es sentin malament, però que a mesura que es va regalant es queda capa cop més buida.

Però també pot ser que t'hagin ensenyat a deixar explotar les emocions sense límits ni consciència, el que fa que tinguis poca sensació d'autocontrol i et fa creure que estàs sotmesa al que sents sense possibilitat de fer-hi res.  És allò de "jo sóc així i no puc canviar".

I quan "explotes" sola només et perjudica a tu. 

Però quan "explotes" amb els que més estimes, la vostra relació se'n ressent i vas deixant marques de danys col·laterals difícils d'oblidar. 

I si la persona a qui li arriba l'ona expansiva del teu estat emocional té la capacitat de gestionar-ho bé, fantàstic, però la majoria de les vegades no és així.

I què fan els altres quan es senten vulnerables pel teu estat emocional? Doncs que necessiten protegir-se: atacant, desconnectant o allunyat-se de tu.

I tu mentrestant et quedes patint enmig d'una fúria que et sobrepassa sense saber com reconduir-la i, molts cops, prefereixes aïllar-te a estar avocada constantment al precipici de les teves pròpies emocions.

Photo by Scott Webb on UnsplashEt converteixes en un cactus, bonic per fora però aïllat, i si t'atanses massa pots acabar ferint amb les teves punxes, encara que no vulguis ni sigui la teva intenció. 


El problema és que cap de les dues situacions són beneficioses per a tu (ni els que t'envolten).
  Perquè si no saps identificar el que sents, llegir què t'està explicant l'emoció de tu, acceptar-la, respondre d'una manera coherent amb els teus valors i el moment i recuperar la calma després de la tempesta... no estàs mantenint una bona salut emocional. Més aviat, estàs sent esclava del que sents i arrossegada a les seves profunditats. Estàs batallant contínuament amb els conflictes i les tensions desagradables sense poder recuperar-te. I això, dia rere dia, és esgotador. Perquè només quan tens una bona adaptació als canvis emocionals podràs refer-te més ràpidament del que et passa i aprendre la lliçó que porta implícita creixent amb cada conflicte que tens. I cada cop et recuperaràs abans, tindràs menys sensació de lluita i les emocions les concebràs com una oportunitat única de ballar amb la vida i sentir-te viva. I el millor de tot és que això et permet conèixer-te i acceptar-te cada cop més, amb el que vas guanyant seguretat amb tu mateixa i, sobretot, estimant-te incondicionalment. I com és la relació amb tu mateixa i els que t'envolten quan estàs connectada, et sents segura i amb l'autoestima alta? Segurament te la imagines plena i autèntica. No dic que fer aquest camí sigui fàcil però si tens les eines per anar-lo caminant des de la consciència descobriràs que no era tan greu el que et passava i que és la lluita contra tu mateixa la que et fa patir i no tant la vida en si. I, com molt bé saps, fer aquest camí sola i sense una estratègia clara fa que donis molts tombs per pràcticament quedar-te on ets.

I quan portes molt temps donant tombs sense la sensació d'avançar, et frustres i abandones.
 
Si de veritat vols aconseguir pujar la teva autoestima i sentir-te segura, saber què fer amb el patiment, les pors i les preocupacions i, el més important, saber viure més tranquil·la, amb una actitud proactiva i disfrutant més de les petites coses del dia a dia, tinc un entrenament emocional dissenyat específicament per això: el Programa "Reinicia".

És un sistema on descobriràs com llegir-te, dirigir-te i viure des de la presència i el poder de ser tu mateixa. 

La salut emocional és com un cotxe, i per dirigir-la i que et porti on vols anar necessites posar-te al seient del conductor. Sinó seràs una simple passatgera a mercè d'un vehicle sense control.


I no, aquest programa no està fet per a tothom.

És obvi i cert que per fer aquest camí has d'estar disposada a deixar de ser un plat de llaminadures o un cactus i agafar les regnes del teu món interior per convertir-te en la mestressa de tu mateixa.

Però també és cert que res et farà sentir més lliure com l'autoconeixement, l'acceptació i la connexió amb la teva saviesa interior.

Si és el que vols, pots tastar-lo gratuïtament omplint el formulari que tens en aquesta pàgina: --->> Vull saber-ne més de la sessió degustació del programa reinicia 


És l'entrenament que t'acompanyarà la resta dels dies de la teva vida ;) 

Comentaris

Entrades populars