Ioga a la Fresca 2018 · El teu oasi urbà per desconnectar i trobar la calma


Quedar-te a Lleida al juliol pot ser un infern.


Tu segueixes anant a la feina amb la calor que fa, mentre veus nens amb xancles i tovallola dirigint-se a la piscina.


Amb les ganes que tens de desconnectar i aquest any t’ha tocat treballar a l’estiu!


A sobre no pots queixar-te, et diran que gràcies que encara tens feina!
 Photo by Bethany Legg on Unsplash


Però es que portes tant temps necessitant un respir...I molaria tant trencar amb el ritme trepidant de tot l’any...Relaxar-te... 

parar... 

desconnectar... 

fer un resset.
                                                                                                                        
                                                                                                                          Photo by Viktor Jakovlev on UnsplashPerò clar, com ho fas?T’han parlat del ioga i la meditació però no saps si encaixarà amb tu.A més són cursos anuals i tu vols alguna cosa més lleugereta, que et "despeji" i trenqui la rutina de forma fàcil. 

L’últim que vols és complicar-te la vida!
I tampoc et sents super elàstic ni en forma com per posar-te ara a fer postures d’aquestes... T’agradaria una proposta senzilla, que et relaxi sense massa històries,
 que duri poc i bé de preu.
Doncs ets al lloc ideal.Ja és el sisè any que fem el Ioga a la Fresca.Sortim al carrer i experimentem la sensació de baixar de la ment i apreciar cada instant sota els arbres i el cel de juliol.
Hauràs notat que si pateixes estrès i nervis durant l'any, quan arriba la calor poden ser incontrolables.

Contestes de qualsevol manera, t'irrites a la mínima i no saps com parar-ho.A mi em resulta molt familiar perquè he portat una empresa jo sola durant 15 anys. 
I quan ets autònoma hi ha dos coses que veus poc: les malalties (et tornes immortal) i les vacances (vas calculant quina és la pitjor setmana de ventes per tancar i al final redueixes les vacances a la mínima expressió).I bé, et pots imaginar l'estrès que això em causava: tensió muscular, contractures, mal humor, pensaments imparables, insomni... et fa mal tot i estàs feta pols!I vaig haver de trobar la manera de parar sense parar.Per seguir treballant i no perdre el cap.Saps que necessites descansar i anar-te’n uns dies «perai» però a vegades no ho pots fer.Les obligacions et criden i la butxaca tampoc t’acompanya.Així que que vaig posar-me a aprendre tècniques de relaxació com una boja. 
Literalment... era supervivència pura!Si fas comptes t’hauràs adonat que vaig viure la crisi, des del boom d’abundància descontrolada a la caiguda mortal que va durar anys, i la progressiva (i lenta) recuperació.T’asseguro que mantenir una empresa en aquestes condicions et posa els nervis al límit. I no ho soluciones amb un massatge, no. Necessites quelcom més potent, ràpid i durador.Va ser gràcies a tot el que vaig aprendre aquells anys que van sorgir les classes de Ioga Antiestrès.Un dia amb les amigues em van dir: 
 

- però com pots portar-ho tant bé amb la que està caient?


i jo els vaig contestar:


- tinc un truquillo. Quan estic dels nervis faig uns exercicis.I clar, la següent pregunta va ser:- ens ho podries ensenyar a nosaltres?I per què no?
Vaig buscar un lloc on fer-ho i vaig començar a donar classes a l’octubre del 2011.Saps qui no va seguir venint a les meves classes? 

Exacte, les amigues que m’ho havien proposat. Però gràcies a elles vaig donar el primer pas en aquesta aventura.

Segurament et deus estar preguntant si és ioga el que faig.Doncs si i no.És una fusió amb més de 10 disciplines (entre elles el ioga de polaritat i la consciència corporal) amb postures, exercicis dinàmics, meditacions,... tot organitzat en un sistema de 5 passos:1. Despertar el cos

2. Baixar de la ment

3. Focalitzar l’atenció

4. Alliberar-te

5. RessetejarEn resum, he agafat el que més m’ha funcionat a mi per gestionar les emocions, relaxar el cos i la ment i reequilibrar-me i ho he sistematitzat perquè sigui més eficient.

Així sempre sé la manera de tornar-me a «puesto» sense invertir gaire temps ni diners.I, creu-me, quan estàs apurada ho fas!


Obviament aquests exercicis no et solucionen el problema real, però el fan més fàcil de portar.Afrontes millor els reptes quan el teu estat emocional i mental està «on fire».Quan tens un repte (una feina extra, un contratemps, un favor que has de fer si o si) i estàs de «mala llet», et sents ansiosa i inquieta, tardes deu vegades més en fer-lo i a sobre et surt malament.No creus que t’estalviaries molts mal de caps (i temps) si sabessis reequilibrar-te en minuts?


Després faràs el que voldràs però almenys podràs decidir si vols estar radiant o ennuvolat.Amb el Ioga a la Fresca et proposo
 més de 20 exercicis i estratègies per recuperar l’equilibri físic, mental i energètic.A cada sessió treballaràs els 5 passos i així aprendràs el sistema per poder reproduir-lo a casa quan vulguis.I no, no necessites estar en forma.Ni tenir molt temps.Perquè, tot i que les sessions duren una hora, aprendràs exercicis «comodí» per moments puntuals de nervis incontrolables. I aquests els podràs fer quan vulguis en pocs minuts i sense esforç ni dificultat.Costa de creure, oi?Això és el que diuen les meves alumnes:«Ahir portava una energia quan vaig tornar a casa!! una cosa impensable a aquelles hores, pensava que no m’adormiria, però si, em vaig adormir com una soca» 

Pepita, alumna del Programa Antiestrès 2017
«Per a mi ha estat descobrir que som alguna cosa més que matèria, som respiració, de vegades tenim mals que ens venen per l’estrès i el ritme de vida. Jo sempre li deia que estar a classe era com estar en un oasi, on t’escoltes i alliberes sensacions. He aprés molt amb la Gloria. Gràcies!» 

Lidia, alumna del Ioga Antiestrès i del Ioga a la Fresca des del 2013
A que mola?I el millor de tot és que tens dos torns per triar: un de matí i un de vespre.Amb una petita diferència: els exercicis matinals seran més energètics i poderosos, i els vespertins més relaxants i equilibradors.Així podràs aprendre la manera de recuperar l’energia i la manera de baixar-la, depenent del que necessitis.Perquè tens moments de tot i cadascú té unes necessitats diferents.Així si necessites aprendre tècniques que potenciïn la teva energia, focalitzin la teva ment i t’activin, la sessió del matí serà ideal per a tu.I si necessites parar, aturar la ment, desconnectar i recarregar-te, les sessions del vespre t’aniran de perles.I si necessites les dos coses??Doncs també pots apuntar-te als dos torns a un preu molt assequible.

Això és el que descobriràs al Ioga a la fresca del matí- una meditació corporal activa per posar-te les piles als matins- com enfocar la ment i mantenir-la en guàrdia- com modificar patrons de cansament i apatia en patrons de poder personal en minuts- una estratègia pas a pas per sentir-te amb energia sense estar nerviosa- una nova forma d’enfocar per prendre’t la vida d’una altra manera

I això és el que descobriràs al Ioga a la fresca vespertí

- com frenar la ment, redirigir-la i alliberar-la- com relaxar el cos en moviment- exercicis d’alliberació emocional: aprenent a drenar les emocions des del cos- tècniques senzilles per obrir l’espai i baixar la tensió interior- meditacions guiades per relaxar-te seguint les meves paraules

Per a mi no serveix de gaire practicar exercicis si després no saps reproduir-los.Per això el que ensenyo són les tècniques que m’han anat millor en els pitjors moments i t’aniré enviant e-mails setmanals amb la seva explicació perquè les puguis fer quan vulguis.El que m'encanta és donar recursos, ensenyar, guiar i facilitar la vida a les persones.Estic segura que cadascú té un poder d'autoequilibri, saviesa interior i una forma personal de regular-se.En aquest curs ballaràs amb diferents tècniques i estratègies per tornar al teu equilibri interior i descobriràs quina és la que va més amb tu.
L’únic curs de 5 setmanes amb més de 20 estratègies contra

l'estrès, els nervis i la tensió mental i corporal per recuperar el teu equilibri,

seguretat i benestar interior en minuts
El viatge a l’equilibri el guiaran els elements i els xacres.
Encara que et soni a xinès, només és un camí que seguirem perquè la progressió sigui més lògica i senzilla.A cada sessió hi haurà un element protagonista que ens conduirà a través dels 5 passos al teu estat ideal.Així, per setmanes farem:


1ª setmana juliol: éter

- Obrirem l'espai, ampliarem la zona de confort, anirem més enllà i sobretot eliminarem la sensació de pressió interior.- L'éter i Vishuddha (el xacra de la gola) ens guiaran cap aquest viatge interior a través de les articulacions i la consciència corporal.- Optimitzarem les qualitats comunicatives: et permetrà expressar les teves creences, creativitat i necessitats emocionals sense por al que diran.- Desbloquejar el xacra de la gola implicarà escoltar més els altres i desenvolupar l’empatia, però també reconnectar amb el teu silenci i la teva veritat.- Ideal per reduir l’ansietat i per escoltar-te amb claredat i autenticitat.

2ªsetmana juliol: aire
- Aplicarem tècniques per aturar la ment, centrar l'atenció i augmentar la sensibilitat física.- L'element aire i el seu xacra, Anahata (xacra del cor) ens ajudaran a ampliar la nostra capacitat d'estimar, baixar de la ment i millorar l'afecte i la confiança.- Una sessió imprescindible si ets de ment dispersa i et costa concentrar-te en una sola cosa.- Descobriràs com «escoltem amb les mans» els terapeutes i com pots multiplicar la teva percepció del cos i del tacte per mantenir la ment enfocada i lliure de murmuris.- Farem la meditació des del cor: la millor manera per tornar a connectar amb el cor i la teva saviesa interior.

3ª setmana juliol: foc
Un cop hem creat l'espai i hem començat a asserenar la ment, el foc i el seu xacra del plexe solar (Manipura) ens donaran una direcció on enfocar la nostra energia per evitar que es dispersi.- Drenarem les seves emocions relacionades (ira, impotència, frustració, ràbia,...).- Ideal per a persones que dubten o pensen molt i que els costa passar a l’acció o decidir-se.- Es relaciona amb la necessitat de ser reconegut i de tenir la raó. Equilibrant el foc, aquesta necessitat disminueix i és més fàcil sentir-la coberta per deixar d’exigir-la.- L’excessiva necessitat de control també és del regne del foc, així que podràs alliberar la necessitat de controlar el que passa al teu voltant i l’estrès de no controlar-ho.- El foc et brindarà la capacitat de transformar-te propulsant-te a l'acció dirigida, centrada i efectiva.
4ª setmana juliol: aigua
L'aigua és qui possibilita que les accions vagin prenent forma, comencin a fer-se visibles i es materialitzin.Swadhisthana és el seu xacra, a la zona del sacre, i ens aporta aquest impuls creatiu, la facilitat de nedar seguint el curs de l'aigua, fent la vida més fluida, generosa i satisfactòria.- Necessari per adaptar-te enlloc de nedar contracorrent (gastant menys energia).- És la capacitat d’acceptar que el canvi és un fet propi de la vida i et permet assaborir la dolçor de viure.- Imprescindible si et costa fluir, tot se’t fa costa amunt i tens la sensació que la vida és molt dura.- També si et costa apreciar i gaudir del moment i t’ofusques quan no et surten les coses com volies.
Última setmana de juliol: terra
Finalment arribem a l'element Terra que és la fi de tot procés, quan ja s'ha materialitzat aquella energia creativa ben dirigida i enfocada.El trobem a la base de la columna vertebral, anomenat el xacra arrel o Muladhara- reforçarà l'estabilitat mental, forjarà la seguretat i el tocar de peus a terra amb una actitud ferma i tranquil·la.- la terra t’aporta estructura, disminueix la por i et baixa a les sensacions més físiques.- també disminueix la rigidesa (excés d’estructura) i la incapacitat de contemplar alternatives o d’adaptar-te als canvis.- aquest xacra és l’ideal si necessites recuperar energia, força interior i seguretat.Quan es faran les sessions?Els 5 dimarts de juliol, a les 9h el torn de matí i a les 21h el torn de vespre-


Al Parc de L’aigua, a la zona de gespa que hi ha davant del Mercadona (creuant l’avinguda Miquel Batllori).
Quina és la inversió?
Si només vens a un torn (dijous matí o dimarts vespre) el preu és de 25€

(5 sessions de Ioga a la Fresca matí o tarda + guia setmanal amb els exercicis comodí)


Si vens als dos torns (matí i tarda) el preu és de 40€

(10 sessions de Ioga a la Fresca matí i tarda + guia setmanal amb els exercicis comodí)


I SI T'INSCRIUS ABANS DE L'1 DE JULIOL TINDRÀS DE REGAL UNA SESSIÓ ANTI-ESTRÈS PERSONALITZADA (1 de juliol inclòs)


Una sessió de 90 minuts on:

- a la primera part descobriràs què està fallant i què pots millorar per gestionar l'estrès i les emocions d'una altra manera.

- Farem una radiografia de la teva situació actual perquè la puguis analitzar i comprendre clarament

A la segona part:

- equilibrarem el sistema nerviós per baixar les revolucions i tornar a la calma

- alliberarem la ment de pensaments destructius

- equilibrarem xacres perquè donin el millor de sí

- i descarregarem la tensió corporal per facilitar el descans i recuperació del cos


És una sessió específica per Reiniciar el teu sistema i tornar-lo a l'equilibri perquè puguis seguir endavant amb més energia, seguretat i calma.

Aquest curs és per a tu si vols...- aprendre tècniques fàcils per relaxar-te quan ho necessitis


- parar el ritme frenètic i dedicar-te una estona per a tu


- fer una activitat diferent que et permetrà conèixer-te millor i créixer interiorment

Aquest curs NO és per a tu si...- Esperes practicar ioga clàssic


- Si prefereixes queixar-te de no tenir vacances que gaudir del juliol d’una altra manera

Dubtes habituals:- Puc apuntar-me al curs encara que falli alguna/es sessions?Si, a més rebràs un correu cada setmana amb els exercicis comodí per fer a casa, així que si no has vingut tindràs els exercicis clau igualment.- Què passa si vinc al curs i resulta que no em serveix de res el que m’ensenyes? 

Cap problema, jo només vull diners feliços, així que si vens al curs i practicant-lo en moments d’estrès no et serveix de res m’ho dius i et torno els diners. Sense explicacions.- Puc venir a sessions soltes?Si, llavors pots pagar només la sessió que vinguis (8€ la sessió)

- Tinc una feina per torns i hi ha dimarts que vindria al matí i dimarts que vindria a la tarda, puc pagar només per un torn?

I tant! Ja hi ha persones que m'han comentat aquesta situació i el més lògic és que només paguis els 25€ d'un torn i que vinguis segons l'horari que et toqui aquella setmana. 

On m’apunto?Tanco inscripcions el dimarts 3 de juliol a les 17h

Envia’m un mail a gcornetviu@gmail.com o

un whatsapp al 695.55.42.95 amb el teu nom complert, una direcció d’e-mail que utilitzis, el teu telèfon (per si he d'avisar-te per mal temps) i dis-me en quin torn vols apuntar-te.
El pagament el pots fer via transferència o en metàl·lic el mateix dia de la classe.Comentaris

Entrades populars