"Com hem de parlar perquè els fills escoltin" (Edició cap de setmana)


Com a pare o mare et trobes cada dia amb el repte de ser una gran influència per a nens i adolescents, saps que és una gran responsabilitat i ho vols fer bé, millor que bé: perfecte!


Probablement has llegit llibres de "Com educar els fills", segueixes blogs de pedagogia positiva, coneixes el Mètode Montessori i t'encanta la perspectiva que donen per educar d'una altra manera.


Potser has anat més enllà i t'has llançat a provar tècniques que ho expliquen amb més o menys èxit, però no acabes de notar massa canvis en el teu fill o filla i comences a dubtar si realment funciona.


Però, si hi ha pares que aconsegueixen influir en els seus fills i alumnes positivament, de manera ferma i sense culpabilitzar-los, fent-los més autònoms i col·laboradors és que TU també pots fer-ho. 


No hi ha res pitjor que arribar a casa després de treballar tot el dia i trobar-te el teu fill/a desconsolat, sense voler fer els deures perquè "li han dit que escriu malament", o perquè s'han posat amb ell a l'hora del pati o perquè tot i haver-se esforçat estudiant una assignatura l'ha suspès.

I ja no saps què fer.

Com pots respondre davant d'això?

Has provat a consolar el nen (no passa res, ja veuràs com canvien les coses) o a dir-li que s'animi, que no n'hi ha per tant, que tu a la seva edat també vas tenir problemes i te'n vas sortir molt bé. O potser li has aconsellat que estudiï més, que això és que no s'ha esforçat prou i que cal que hi posi més ganes. 

És el que et surt de dins fer, perquè és el que han fet amb tu pares, educadors, amics i companys de feina.

Però per què creus que no dona els resultats que esperes?


Quin efecte té dir-li al nen que no passa res, donar-li un consell o deduir que no s'ha esforçat prou?


Segur que t'has trobat algun cop en una situació semblant: 

imagina que t'ha deixat la parella sense esperar-t'ho i tu havies fet plans de futur amb ella. Tot/a confós/a li expliques a la teva millor amiga buscant desofegar-te i et diu: ostres, quin capcigrany! no sap el que s'està perdent! tranquil que no passa res! tot es solucionarà! El que hauries de fer és sortir de festa i airejar-te, segur que ben aviat trobaràs una altra persona que valgui realment la pena!

Com et sents?

Efectivament, sents que no t'estan entenent de cap de les maneres! (i de pas enregistres una nota mental: la pròxima vegada no li explicaré res!).

Saps que t'ho diu amb tota la bona intenció del món però ara mateix estàs sentint una profunda desesperació, et sents insegur/a, amb ganes de plorar i no saps com t'ho faràs a partir d'ara. Només vols que t'escoltin i sentir-te bé!Què passaria si enlloc d'intentar consolar-te t'escoltés profundament, reconegués les teves emocions i sentiments, i t'oferís el seu recolzament incondicional i sense judicis?

T'agradaria saber-ho?


Et seria més fàcil:
 • reconèixer el que estàs sentint
 • expressar-ho sense por a sentir-te jutjat
 • buidaries tot el conjunt d'emocions que tenies bullint dins teu
 • un cop buidat, series capaç d'enfrontar-te a la nova situació amb més força, més equilibri emocional i sentint-te arropat per la persona que t'ha brindat la seva empatia. Sembla missió impossible oi? 

Doncs només has de saber com fer-ho.
 


Hi ha un poema de Ralph Roughton que ho expressa perfectament:


"Quan et demano que m'escoltis i em dones consells, 
no estàs fent el que et demano, 
quan et demano que m'escoltis 
i comences a dir-me per què no he de sentir-me d'aquesta manera
estàs trepitjant els meus sentiments, 
quan et demano que m'escoltis
i et sembla que has de fer alguna cosa per solucionar el meu problema,
m'has fallat, per estrany que sembli. 
Escolta.
Tot el que et demano és que m'escoltis, 
no que fagis o diguis, només que escoltis."
Per a tu el més important és connectar amb el teu fill o filla, recolzar-lo en els moments difícils i donar-li recursos perquè ell mateix sigui capaç d'afrontar les situacions complicades.


Però a vegades el que aconsegueixes és justament el contrari:

- es desanima més (això no té solució! seguiré suspenent fagi el que fagi!)

- s'autocondemna (és que sóc un inútil en matemàtiques!)

- culpa als altres defugint la seva responsabilitat (i el seu propi poder per canviar-ho): la culpa és del "profe" que em té mania!

- deriva al mode "passo de tot" (no m'importa res del que passi)

- o no és capaç de reconèixer les emocions que l'envaeixen, no sap què li passa, no sap gestionar-ho (i molt menys controlar-ho) i explota irracionalment (cridant, llençant coses, plorant,...)

 
En canvi, utilitzant les tècniques de comunicació empàtica sabràs donar-li la volta a aquestes reaccions.

L'escolta empàtica és l'eina més potent per:


 • ajudar al teu fill a reconèixer les seves emocions i posar-los-hi nom

 • ensenyar-li a gestionar-les efectivament
 • donar-li l'espai i la comunicació necessària perquè se senti escoltat, reconegut i respectat  
 • que ell mateix aprengui a buscar solucions a les seves situacions amb el teu recolzament incondicional i mancat de judici.
 •  donar-li un model de respecte, amor i comprensió que aprendrà per imitació i podrà reproduir amb altres relacions (amics, professors, avis,...)
 • establir llaços íntims i autèntics que brindin l'ambient idoni per expressar-se lliurement
 • i és el millor multivitamínic per alimentar la vostra relació personal, enfortint-la i omplint-la d'amor sa i empatia


En definitiva: coneixeràs les eines fonamentals de la comunicació empàtica i la disciplina positiva, les podràs aplicar des del primer dia amb els teus fills i viure unes relacions familiars i personals més amoroses, respectuoses i satisfactòries per ambdues parts.

  


I què hi ha de nou que no hagi llegit ja?


No és què hi ha de nou sinó què marca la diferència respecte amb els llibres, blogs o altres cursos que coneixes:

aquest curs està eficientment estructurat perquè l'aprofitis al màxim, aprenguis practicant i fassis front a dos problemes fonamentals que et sols trobar: • Que perds la motivació, deixes de creure en l'eina que has conegut, per tant deixes d'utilitzar-la i no acabes de comprovar els seus efectes (fruit d'anar-ho provant sense una estratègia concreta ni resultats immediats)
 • Que no saps molt bé com aplicar-ho al teu cas particular perquè no tens un assessorament i recolzament professional i grupal a l'abast, per tant, ho deixes córrer


El mètode que utilitzo per disseminar aquests coneixements i que arrelin i creixin es basa en crear l'ambient idoni pel teu aprenentatge.


Primer em dedicava a ensenyar les tècniques de comunicació empàtica provades durant més de 30 anys per Faber i Mazlish, dos expertes en habilitats comunicatives per a millorar les relacions entre nens i adults. Són les creadores tant del llibre com dels programes que porten el nom de "Com hem de parlar perquè els fills escoltin".

Però amb el temps i les enquestes que faig després de cada taller, me n'he adonat que els pares reclamaven més.

Però no més tècniques, sinó més suport emocional.

I vaig veure que pots tenir grans eines però no saber com utilitzar-les, o creure que no en seràs capaç o que és massa difícil. I això et porta a oblidar-les i deixar-les en un racó.

I això és una pena.

Perquè estàs malgastant diners, temps i a sobre després et sents més desanimat per no haver-ho aconseguit.

Així que he reestructurat el temari i la metodologia per fer front a aquests reptes.

La primera part del curs és per crear la mentalitat que necessites per educar els teus fills mantenint l'equilibri emocional. 

Això si que és un repte oi?

El que més em dieu els pares és que és molt difícil tenir una bona predisposició quan arribes a casa cansat de treballar i de fer les mil tasques que t'exigeix el dia a dia.

I, ja ho saps, l'actitud és un 90% i les tècniques i estratègies només el 10%.

Per això ara estructuro el curs amb un Sistema Complet per afavorir el canvi: el "Sistema Reeduca".


És un sistema de 5 passos fruit de tots els tallers que he estat realitzant aquest curs 2016-2017.

Amb totes les enquestes que he passat per perfeccionar el curs he pogut crear un sistema més potent, ràpid i eficient.

Vols saber quin és aquest nou sistema?
 

1er pas: Mentalitat alineada amb l'escolta empàtica. Les 5 claus per crear i mantenir relacions sanes, felices i conscients amb els teus fills. Tècniques per alinear la teva mentalitat al teu objectiu, mantenir l'equilibri emocional i no perdre la motivació.

2on pas: tèniques d'escolta empàtica. Descobriràs les tècniques més positives per comunicar-te amb els teus fills que crearan una relació més sana, amorosa i respectuosa amb ells.
A més les practicaràs en grup i coneixeràs en primera persona com se senten les diferents tècniques (les habituals i les de comunicació empàtica) perquè puguis integrar-les a la teva manera.

3er pas: checklist d'accions per setmanes. Tindràs una guia d'aplicació de les tècniques per setmanes, així les podràs anar practicant al teu ritme sense atabalar-te. 

4art pas: seguiment amb grup privat de facebook. Un grup privat creat només per treballar les tècniques apreses. Podràs compartir la teva experiència amb altres pares, demanar consell i consultar dubtes. Un grup perquè tots apreneu de les vostres experiències amb la meva supervisió.

5è bloc: sessió personalitzada d'alineació. Una trucada de claredat per reenfocar-te, identificar els teus obstacles en l'aplicació de les eines empàtiques i facilitar-te la seva integració d'acord amb els teus valors i normes.Aquest sistema et mostrarà que no estàs sol, que no ets perfecte i que hi ha moltes maneres de viure una mateixa eina educativa i aplicar-la.

Per altra banda, el fet de treballar en grup t'ajudarà a anar més enllà de la motivació, t'ajudarà a comprometre't amb la tècnica i no parar fins que trobis la millor manera d'utilitzar-la per a tu i la teva família.


I quines tècniques educatives descobrirem?


 • Com podem ajudar als infants i adolescents a fer front als seus sentiments: de quina manera hem d'escoltar-los, reconèixer els seus sentiments i respectar-los amb la comunicació verbal i no verbal. "Tots els sentiments es poden acceptar. Hi ha accions que cal limitar" 

 • Com podem propiciar la col·laboració: de quina manera podem demanar la col·laboració sense utilitzar ordres directes, més comoditat per a tu i el teu fill. Una alternativa clara si vols tenir altres estratègies diferents a les habituals.


 • Alternatives al càstig: 6 formes alternatives al càstig clàssic que donaran l'opció de corregir més efectivament l'error i aprendre'n d'ell. Si estàs cansat de castigar sense resultats sabràs com fer-ho d'una altra manera.


 • Com podem estimular l'autonomia: 6 regles útils per predisposar l'autonomia del fill, donant-li seguretat, capacitat i aprenentatge de les decisions i alliberant responsabilitats teves alhora que els fills n'agafen les regnes.


 • L'elogi i l'autoestima: com elogiar sense avaluar, conseqüències de l'elogi clàssic (ho has fet molt bé, ets un campió) i conseqüències sobre l'autoestima de l'elogi sense avaluació. Segur que t'has plantejat algun cop si és bo dir sempre "ho has fet molt bé" o si hi ha una manera millor. Doncs si, hi és.


 • Com podem fugir de les etiquetes: què fer quan el teu fill és víctima d'una etiqueta (és un mandrós/a, és una princeseta, és un desastre), de quina manera el condiciona a ell/a i a les persones del seu voltant i com actuar per alliberar-lo de l'etiqueta.6 temes perfectament estructurats i basats en una metodologia que porta més de 30 anys formant mares, pares, terapeutes i educadors.

En menys de 48 hores sabràs tot el que necessites aprendre per transformar la relació amb el teu fill, filla o alumne i, a més, ho podràs extrapolar a la resta de relacions personals.

 

El pitjor que et pot passar és que hi hagi tècniques amb les que connectes des del principi i altres que et resulti un repte aplicar-les. 

Però el millor és que, només aplicant el 30% del que aprenguis, les teves relacions es tornaran més estretes, reconfortants i coherents amb la teva manera de concebre-les. 


Qui el dóna aquest curs?

El curs el dona la Glòria Cornet, Educadora Social, Terapeuta i Coach Estratègica, dedicada des de fa més de 15 anys a l'estudi i aplicació de tècniques comunicatives i de gestió emocional efectiva per ajudar a les persones a tenir relacions personals amb més amor, enteniment, respecte i felicitat.


Amb la formació professional com a facilitadora del mètode "Com hem de parlar perquè els fills i adolescents escoltin", juntament amb tècniques de coaching estratègic i pedagogia comunicativa et mostrarà el camí més senzill per recuperar el comandament de les teves relacions personals, especialment amb els teus fills.

Quan optimitzes la comunicació al màxim, les teves relacions es transformen profundament i ets capaç d'aconseguir millores que mai haguessis imaginat.

De què et servirà aquest curs?

- aprendràs a ajudar els teus fills a desenvolupar una imatge real i positiva de sí mateixos

- aprendràs a establir límits amb amor i respecte

- aprendràs a fer front, conjuntament amb els teus fills, els seus sentiments i els teus propis

- sabràs expressar la ràbia sense culpabilitzar l'altre

- aprendràs a animar els teus fills a col·laborar en les tasques familiars

- sabràs com resoldre els conflictes de manera pacífica i productiva

- et serà molt més fàcil crear una atmosfera familiar d'amor, respecte i pau


Quina és la inversió?

Truca al 695.55.42.95 o envia un mail a gcornetviu@gmail.com per reservar plaça abans del 28 de juny per 97€ i a partir del 28 de juny a 175€.
El curs es farà en grups reduïts (fins a 10 persones) per tal d'assegurar l'aprenentatge i resolució de problemes, així que les places són molt limitades i es reservaran per ordre d'inscripció.El curs el farem al Centre Ehyra, Baró de Maials 66 (Balafia) LLeida.

Dissabte de 10h a 14h i de 16h a 20'30h
Diumenge de 10h a 15h

Transforma la teva comunicació i revolucionaràs les teves relacions.

Comentaris

Entrades populars