"Com hem de parlar perquè els fills escoltin, com hem d'escoltar perquè els fills parlin"
Com a pare o mare et trobes cada dia amb el repte de ser una gran influència per a nens i adolescents, saps que és una gran responsabilitat i ho vols fer bé, millor que bé: perfecte!


Probablement has llegit llibres de "Com educar els fills", segueixes blogs de pedagogia positiva, coneixes el Mètode Montessori i t'encanta la perspectiva que donen per educar d'una altra manera.


Potser has anat més enllà i t'has llançat a provar tècniques que ho expliquen amb més o menys èxit, però no acabes de notar massa canvis en el teu fill o filla i comences a dubtar si realment funciona.Però, si hi ha pares que aconsegueixen influir en els seus fills i alumnes positivament, de manera ferma i sense culpabilitzar-los, fent-los més autònoms i col·laboradors és que TU també pots fer-ho. No hi ha res pitjor que arribar a casa després de treballar tot el dia i trobar-te el teu fill/a desconsolat, sense voler fer els deures perquè "li han dit que escriu malament", o perquè s'han posat amb ell a l'hora del pati o perquè tot i haver-se esforçat estudiant una assignatura l'ha suspès.


I no saps què fer.


Com pots respondre davant d'això?


Has provat a consolar el nen (no passa res, ja veuràs com canvien les coses) o a dir-li que s'animi, que no n'hi ha per tant, que tu a la seva edat també vas tenir problemes i te'n vas sortir molt bé. O potser li has aconsellat que estudiï més, que això és que no s'ha esforçat prou i que cal que hi posi més ganes. 


És el que et surt de dins fer, perquè és el que han fet amb tu pares, educadors, amics i companys de feina.


Però per què creus que no dona els resultats que esperes?


Quin efecte té dir-li al nen que no passa res, donar-li un consell o deduir que no s'ha esforçat prou?


Segur que t'has trobat algun cop en una situació semblant: imagina que t'ha deixat la parella sense esperar-t'ho i tu havies fet plans de futur amb ella. Tota confósa li expliques a la teva amiga buscant desofegar-te i et diu: ostres, quin capcigrany! no sap el que s'està perdent! ja m'ho pensava jo que et passaria una cosa així... es veia de lluny que no era aigua clara... i tu ets tan bona persona que et prenen el pèl!
Però tranquila que no passa res! tot es solucionarà! Ara el que has de fer és sortir de festa i airejar-te, que "un clavo quita otro clavo!".

Com et sents?


Creus que aquesta persona ha fet algun esforç per connectar amb com estàs vivint aquesta situació?


Creus que t'ha donat l'oportunitat de sentir el que sents sense jutjar-te ni a tu ni a l'ex parella?

Com reacciones quan et donen consells gratuïts en moments de dolor?

Efectivament, sents que no t'estan entenent de cap de les maneres! (i de pas enregistres una nota mental: la pròxima vegada no li explicaré res!).

Saps que t'ho diu amb tota la bona intenció del món però ara mateix estàs sentint una profunda desesperació, et sents insegur/a, amb ganes de plorar i no saps com t'ho faràs a partir d'ara. Només vols que t'escoltin i sentir-te bé!Què passaria si enlloc d'intentar consolar-te t'escoltés profundament, reconegués les teves emocions i sentiments, i t'oferís el seu recolzament incondicional i sense judicis?T'agradaria saber-ho?

 • Et seria més fàcil reconèixer el que estàs sentint i posar-li nom
 • Podries veure les lluites internes que tens de forma clara
 • Podries expressar-ho sense por a sentir-te jutjada
 • Buidaries tot el conjunt d'emocions que tenies bullint dins teu  
 • Un cop buidat, series capaç d'enfrontar-te a la nova situació amb més força i equilibri emocional 
 • Et sentiries arropada per la persona que t'ha brindat la seva empatia.  
 • La vostra connexió i amor es multiplicaria 

Sembla increïble oi? 

Doncs només has de saber com fer-ho.
 


Hi ha un poema de Ralph Roughton que ho expressa perfectament:


"Quan et demano que m'escoltis i em dones consells, 
no estàs fent el que et demano, 
quan et demano que m'escoltis 
i comences a dir-me per què no he de sentir-me d'aquesta manera
estàs trepitjant els meus sentiments, 
quan et demano que m'escoltis
i et sembla que has de fer alguna cosa per solucionar el meu problema,
m'has fallat, per estrany que sembli. 
Escolta.
Tot el que et demano és que m'escoltis, 
no que fagis o diguis, només que escoltis."
El més important per a tu és connectar amb el teu fill o filla, recolzar-lo en els moments difícils i donar-li recursos perquè ell mateix sigui capaç d'afrontar les situacions complicades.


Però a vegades el que aconsegueixes és justament el contrari:

- es desanima més (això no té solució! seguiré suspenent fagi el que fagi!)

- es jutja severament (es que sóc un inútil en mates!)

- culpa als altres convertint-se en una víctima de la vida (la culpa és del profe que em té mania!)

- escapa a la seva responsabilitat i poder per canviar les coses (les víctimes no es fan responsables perquè la culpa sempre és dels altres)

- deriva al "passo de tot" (no m'importa el que passi... total no hi puc fer res)

- no és capaç de reconèixer les emocions que l'envaeixen: no sap què li passa i molt menys com gestionar-ho (tancant-se en banda o reaccionant desproporcionadament)


  En canvi, utilitzant les tècniques de comunicació empàtica sabràs donar-li la volta a aquestes reaccions.

L'escolta empàtica és l'eina més potent per: • ajudar al teu fill a reconèixer les seves emocions i posar-los-hi nom 
 • ensenyar-li a gestionar-les efectivament
 • donar-li l'espai i la comunicació necessària perquè se senti escoltat, reconegut i respectat  
 • que ell mateix aprengui a buscar solucions a les seves situacions amb el teu recolzament incondicional i carent de judici.
 •  donar-li un model de respecte, amor i comprensió que aprendrà per imitació i podrà reproduir amb altres relacions (amics, professors, avis,...)
 • establir llaços íntims i autèntics que brindin l'ambient idoni per expressar-se lliurement
 • i és el millor multivitamínic per alimentar la vostra relació personal, enfortint-la i plenant-la d'amor sa i empatia

En definitiva: coneixeràs les eines fonamentals de la comunicació empàtica i la disciplina positiva, les podràs aplicar des del primer dia amb els teus fills i viure unes relacions familiars i personals més amoroses, respectuoses i enriquidores per ambdues parts.

  
I què hi ha de nou que no hagi llegit ja?


No és què hi ha de nou sinó què marca la diferència respecte amb els llibres, blogs o altres cursos que coneixes:

aquest curs està eficientment estructurat perquè l'aprofitis al màxim, aprenguis practicant i fassis front a dos problemes fonamentals que et sols trobar: • Que perds la motivació, deixes de creure en l'eina que has conegut, per tant deixes d'utilitzar-la i no acabes de comprovar els seus efectes (fruit d'anar-ho provant sense una estratègia concreta ni resultats immediats)

 • Que no saps molt bé com aplicar-ho al teu cas particular perquè no tens un assessorament i recolzament professional i grupal a l'abast, per tant, ho deixes córrer


Per una banda, a cada sessió explicarem només una tècnica, la practicarem (si, si, la practicarem, viuràs en primera persona com sents en tu les tècniques habituals que ja coneixes i com sents les noves tècniques) i resoldrem els dubtes que hi pugui haver. 


I només una tècnica per sessió justament per focalitzar-nos en ella, practicar-la durant una setmana sense parar i a la propera sessió poder discutir sobre els problemes que has tingut a l'hora d'aplicar-la i compartir-ho amb els companys. 

Això et farà veure que no estàs sol, que no ets perfecte i que hi ha moltes maneres de viure una mateixa eina educativa i aplicar-la.

Per altra banda, el fet de treballar en grup t'ajudarà a anar més enllà de la motivació, t'ajudarà a comprometre't amb la tècnica i no parar fins que trobis la millor manera d'utilitzar-la per a tu i la teva família.


I quines tècniques educatives donarem per sessió?


1ª sessió: Com podem ajudar als infants i adolescents a fer front als seus sentiments: de quina manera hem d'escoltar-los, reconèixer els seus sentiments i alternatives d'acció. 

"Tots els sentiments es poden acceptar. Hi ha accions que cal limitar" 


2ª Sessió: Com podem propiciar la col·laboració: de quina manera podem demanar la col·laboració sense utilitzar ordres directes, més comoditat per a tu i el teu fill.


3ª Sessió: Alternatives al càstig: 6 formes alternatives al càstig clàssic que donaran l'opció de corregir més efectivament l'error i aprendre'n d'ell.


4ª Sessió: Com podem estimular l'autonomia: 6 regles útils per predisposar l'autonomia del fill, donant-li seguretat, capacitat i aprenentatge de les decisions i alliberant responsabilitats teves alhora que els fills n'agafen les regnes.


5ª Sessió: L'elogi i l'autoestima: com elogiar sense avaluar, conseqüències de l'elogi clàssic (ho has fet molt bé, ets un campió) i conseqüències sobre l'autoestima de l'elogi sense avaluació.


6ª Sessió: Com podem fugir de les etiquetes: què fer quan el teu fill és víctima d'una etiqueta (és un mandrós/a, és una princeseta, és un desastre), de quina manera el condiciona a ell/a i a les persones del seu voltant i com actuar per alliberar-lo de l'etiqueta.


7ª Sessió: Recapitulació: dubtes sobre les tècniques, posada en comú i com afrontar el repte de continuar.


7 Sessions perfectament estructurades i basades en una metodologia que porta més de 30 anys formant mares, pares, educadors i pedagogs arreu del món.
En menys de 8 setmanes sabràs tot el que necessites aprendre per transformar la relació amb el teu fill, filla o alumne i, a més, ho podràs extrapolar a la resta de relacions personals.

 

El pitjor que et pot passar és que hi hagi tècniques amb les que connectes des del principi i altres que et resulti un repte aplicar-les.
Però el millor és que, només aplicant el 20% del que aprenguis, les teves relacions es tornaran més estretes, reconfortants i coherents amb la teva manera de concebre-les. 


Qui el dóna aquest curs?

El curs el dona la Glòria Cornet, Educadora Social, Terapeuta i Coach Estratègica, dedicada des de fa més de 15 anys a l'estudi i aplicació de tècniques comunicatives i de gestió emocional efectiva per ajudar a les persones a tenir relacions personals amb més amor, enteniment, respecte i felicitat.


Amb la formació professional com a facilitadora del mètode "Com hem de parlar perquè els fills i adolescents escoltin", juntament amb tècniques de coaching estratègic i pedagogia comunicativa et mostrarà el camí més senzill per recuperar el comandament de les teves relacions personals, especialment amb els teus fills.


Quan optimitzes la comunicació al màxim, les teves relacions es transformen profundament i ets capaç d'aconseguir millores que mai haguessis imaginat.

De què et servirà aquest curs?

- aprendràs a ajudar els teus fills a desenvolupar una imatge real i positiva de sí mateixos

- aprendràs a establir límits amb amor i respecte

- aprendràs a fer front, conjuntament amb els teus fills, els seus sentiments i els teus propis

- sabràs expressar la ràbia sense culpabilitzar l'altre

- aprendràs a animar els teus fills a col·laborar en les tasques familiars

- sabràs com resoldre els conflictes de manera pacífica i productiva

- et serà molt més fàcil crear una atmosfera familiar d'amor, respecte i pau


Quina és la inversió?

La inversió depèn del format del curs, de si és intensiu de cap de setmana o si és setmanal, durant 7 setmanes.El pròxim curs és de format setmanal del dimecres 11 d'octubre al dimecres 29 de novembre de 2017, de 18h a 20h al Centre Ehyra (Baró de Maials, 66, Lleida).

La inversió és de 175€, que inclou:Demana informació i reserva la teva plaça al 695.55.42.95 o envia un mail a gcornetviu@gmail.com
El curs es farà en grups reduïts (màxim 10 persones) per tal d'assegurar l'aprenentatge i resolució de problemes, així que les places són molt limitades i es reservaran per ordre d'inscripció.


"Com hem de parlar perquè els fills escoltin" és l'única experiència de comunicació empàtica i d'educació positiva de 7 setmanes que t'ajudarà a treure el màxim partit de cada relació personal que tinguis i molt especialment amb els teus fills.Transforma la teva comunicació i revolucionaràs les teves relacions.


Comentaris

Entrades populars