5 trucs contra els mosquits i les seves picades!

Bon temps, vermutets al sol, vespres de terrassa, caminades a la fresca i, com no, mosquits!

Hi ha molts remeis naturals per evitar que et piquin i per contrarrestar els molestos efectes de les picades, et resumeixo els 5 més eficaços!

1. Al ric llevat de cervesa!

És una font natural de proteïnes, vitamines i minerals que ens ajudaran en casos de fatiga, estrés i cansament, sobretot en persones d'edat avançada, dones embaraçades i nens en època de creixement.

I què hi té a veure amb els mosquits? doncs les vitamines del grup B que conté el llevat de cervesa ens ajuden a que els mosquits no ens piquin!

2. L'all contra els vampirs  (i contra els mosquits també!)

Menjar all també farà que el nostre cos fagi de repel·lent dels mosquits. I si no vols que repel·li quelcom més que mosquits per l'acció de l'alicina al teu alè, també pots prendre'l en perles o càpsules!

3. L'oli essencial de Citronela (Cymbopogon winterianus), un clàssic!

L'oli essencial per excel·lència utilitzat com a repel·lent a molts dels productes naturals antimosquits, una aposta segura i amb una fragància cítrica molt agradable.

Els olis essencials es dilueixen sobre un oli vegetal portador (un oli d'ametlles per exemple) però també podem incloure'ls a la nostra crema hidratant:

Ens posem a la mà la crema i li afegim 2 o 3 gotes de l'oli essencial, ho barregem bé i ens ho apliquem a les zones que volem protegir.
És desaconsellat per a bebés, ja que els olis essencials són molt potents i poden recultar tòxics.

També podem aplicar-lo sobre la roba (tenint en compte que potser la taca una mica) o directament sobre els canells, turnells i clatell (una goteta).
Si tens la pell sensible és preferible diluir-lo sempre!

4. L'oli essencial d'eucaliptus llimona (Eucalyptus citriodora), la BOMBA antimosquits!

Quan res ens funciona, ho hem provat tot i sembla que els mosquits han aconseguit véncer totes les nostres defenses ens queda un as sota la màniga: l'eucaliptus llimona!

Imprescindible si passeges per vora el riu, un canal o vas a l'hort!

A més té acció antimicrobiana així que si ja ens han picat podem barrejar una goteta amb gel d'àloe vera de qualitat i aplicar-lo sobre la picada.

L'oli d'arbre del tè (Melaleuca alternifolia) també el podem fer servir barrejat amb l'àloe vera per les picades, ens desinfectarà i fesinflamarà.

5. Flors de Bach per les picades

També podem utilitzar les flors de Bach tòpicament per tractar una picada, en aquest cas utilitzarem el Recovery Remedy + Agrimony.

 Per exemple podriem elaborar una crema post picada barrejant crema de calèndula o gel d'àloe vera (en posem una mica al palmell de la mà) amb 4 gotetes de Recovery Remedy i dos gotetes d'Agrimony.

O en forma de loció refrescant:

Fem una infusió de flors de calèndula, flors d'àrnica i menta, una culleradeta de postre de cada una per 100ml d'aigua (així la fem ben concentrada).

Les escaldem a uns 90º i les deixem reposar de 5 a 7 minuts. Hi afegim de 4 a 8 gotes de Recovery Remedy i 4 gotes d'Agrimony. Ho deixem a la nevera perquè es conservi i a més estigui fresquet per aplicar-lo les vegades que ens calgui.

Si ho posem en una ampolla o un pulveritzador seria interessant sacsejar-lo abans d'aplicar-lo sobre la pell, així reactivem la mescla cada vegada.


I ara, a gaudir de l'aire lliure tranquil·lament!


Bibliografia:

- Pérez, Raúl. Remedios Florales de Bach. Repertorio de síntomas y observaciones clínicas, Ediciones Indigo, 2007


Comentaris

Entrades populars