Un Sant Jordi més conscient

Avui ens dedicarem a regalar roses i llibres, i a rebre'ls com mana la tradició, però ens podem permetre anar més enllà!

Sortir dels nostres còmodes límits i regalar una rosa a un home, regalar-nos roses entre dones, escriure un poema o dibuixar el que ens surti del cor o fins i tot permetre'ns no regalar res perquè no ens ve de gust o perquè sentim que ho estem fent perque "toca"!


Avui us proposo viure la diada d'una forma més conscient: veure què em mou a regalar una rosa o un llibre (o a no fer-ho), ser conscient de les emocions que es mouen en aquest dia i dels pensaments que hi habiten.

...què passa si ningú em regala cap rosa?

...no tinc un duro i ara "he de" comprar un llibre a la meva parella perquè sinó "pensarà" que no l'estimo

...no tinc ningú a qui regalar-li una rosa/un llibre...

...i si li regalo una rosa a aquella noia que m'agrada?

...i si faig el ridicul regalant una rosa/un llibre a qui realment m'encantaria?

...jo no penso regalar res...no em van aquestes coses

...vaja tonteria...ara tot es fa per "fer cuartos"

...corre corre!! "he" d'anar a treballar, comprar la rosa/llibre, fer el dinar, felicitar la diada a tothom... potser "hauria de" preparar un sopar romàntic!!

No es tracta de jutjar-nos, no es tracta d'anar a buscar l'arrel ancestral que em fa comprar una rosa o un llibre avui sinó de ser conscients del que es mou dins nostre, observar els pensaments, deixar-los córrer sense jutjar-los ni enganxar-nos en ells i estar presents en tot moment.

Saber i reconéixer que no som els nostres pensaments ni les nostres accions i un cop hem reconegut el pensament, l'emoció, el sentiment que ens mou a actuar, fer-lo conscient, donar-li llum, acceptar-lo, no negar-lo i deixar-lo expressar-se.

Per exemple, puc tenir ganes de regalar una rosa a una dona però sóc conscient que aquestes "ganes" contenen que li vull regalar perquè l'estimo i si l'estimo li he de regalar una rosa, perque si no li regalo pensarà que m'he oblidat d'ella i si pensa que m'he oblidat d'ella em sentiré malament i creuré que sóc mala persona. I no em vull sentir "mala persona"... per tant li he de regalar una rosa.

Simplement és ser conscient d'això. Acceptar-ho. No enganxar-m'hi. No jutjar-ho. Saber que hi és.

I regalar la rosa conscientment de tot això acceptant-ho, reconeixent-ho, estant presents en cada moment, convertir-nos en observadors dels nostres pensaments i accions.

I què aconseguim amb tot això? VIURE EL PRESENT, VIURE L'ARA.Feliç diada!
  • si voleu aprofundir en aquest tema us recomano enormement el llibre: "El poder del ahora" d'Eckhart Tolle. Molt ben explicat i sense embuts.Comentaris

Entrades populars