No estàs d'humor? 3 trucs per no perdre l'oremus!

Irritabilitat, insomni, mala llet, nerviosisme, falta de concentració, estrès... el nostre dia a a dia està plagat de moments irritants i el nostre estil de vida no ens ajuda gaire a aconseguir el tan desitjat equilibri.

Per sort tenim uns trucs per a afilerar-nos!

1. Estigues en el present en tot moment! la nostra ansietat prové d'estar calculant, pensant, edificant mentalment un futur inexistent! si, si! inexistent! El 80% del que pensem sobre el futur no passarà mai (i em quedo curta!). Gastem una quantitat ingent d'energia pensant en allò que no passarà i a més ens generem estrès, nerviosisme i baralles mentals que no es donaran mai! 

El resultat és que com el nostre cervell no distingeix entre la nostra realitat viscuda i les nostres elaboracions mentals queda tot registrat com si haguès passat. Interessant oi? gastem la major part del nostre temps pensant en coses (generalment desagradables) que no passaran mai i a sobre queden gravades! fantàstic! no se m'acud una manera millor per perdre el temps!

Així que inverteix el teu temps en ser conscient del present, en observar-lo sense pensar-lo, simplement estant atent al que estàs fent a cada moment. No saps la quantitat d'energia i pau que guanyaràs només amb aquest hàbit! No dic que sigui fàcil però com qui aprèn a conduir un cotxe i no l'importa el que li costarà aprendre a dominar-lo, instaura't l'hàbit d'estar en el present i simplement ser, perquè aprendre a dominar la ment és sens dubte el que t'aportarà més pau i felicitat interior.

Si t'interessa aquest tema et recomano el llibre "El poder del ahora" d'Eckhart Tolle, és un diamant que transformarà la teva vida de dalt a baix desmuntant tota una sèrie de mites sobre la ment i la vida.

El pots trobar a la nostra nova secció de llibres de Naturàlia o a "El jardín del libro": El poder del ahora
2. pren Alga Klamath: és una alga que deu el seu nom al llac Klamath, al sud d'Oregón. Té un alt contingut de proteïnes riques en aminoàcids essencials, vitamina B12, carotens i clorofil·la (imprescindible per eliminar metalls pesants de l'organisme). A part de la seva aportació nutritiva i desintoxicant conté feniletilamina que ens ajuda a millorar el nostre humor i l'atenció, per això s'utilitza tant per estudiants en èpoques d'exàmens com per persones amb un alt nivell d'estrès mental. A més la seva riquesa en ficocianina ens beneficia en problemes inflamatoris i al·lègics.
Una alga de reconegut prestigi per al nostre benestar psíquic, i molt interessant en dietes vegetarianes on podem pecar de manca de proteïnes.

3. Practica Ioga, Tai-txi o alguna disciplina física: per tal de baixar al cos el millor és dedicar-li temps i atenció, i no només estar donant voltes amb el nostre cap.
El Ioga i el Tai-txi, a més ens ajudaran a aprendre a estar en el present, a augmentar la nostra consciència de cos, a observar les nostres sensacions internes i a focalitzar l'atenció.

Però de fet qualsevol activitat física feta amb consciència ens ajudarà: ballar per exemple ens desestressarà, millorarà la nostra expresivitat a través del cos, ens alliberarà de tensions físiques i mentals i ens divertirà!
Tria les teves cançons preferides, reserva't un espai per a tu a casa on ningú pugui molestar-te i deixa't portar pel ritme de la música! no et jutgis ni t'exigeixis, no es tracta de ballar "bé" sinó de passar-t'ho bé expressant-te i sentint el cos!
Quan acabis dedica uns minuts a sentir el teu cos: sent la vibració, la calor, si hi ha cansament, si hi ha excitació... observa'l, atent-lo i si et demana que et moguis d'una determinada manera, t'estiris o badallis, permet-t'ho, el teu cos sap molt bé què és bò per a ell, deixa que et guïi cap al benestar.Comentaris

Entrades populars