5 trucs infalibles per no guanyar ni un gram amb els àpats de Nadal!

Et preocupa com acabaràs després dels àpats nadalencs? ressaca, esgotament i quilets de més és el més freqüent, però això si no coneixes aquests 5 trucs infalibles per sobreviure a les festes millor que mai!

1. Mastega el menjar fins a la sacietat! si si! fins que n'estiguis fart! 

Exactament això és el que has de fer si no vols engollir quantitats ingents de gambes, canapés, canalons i torrons!
Posa't petites porcions a la boca, dedica't a escoltar el teu cos mentre mastegues, ensaliva bé i empassa-t'ho amb la calma. 
 
Hi ha una dita que fa: beu com si mengessis i menja com si beguessis. Ve a dir que quan beguis ho facis a glops petits i paladejant el beure (així de pas bebem menys alcohol que a part de perjudicial per a la salut és altament calòric!) i que quan mengis, masteguis tant que l'aliment sòlid es converteixi en líquid. Voilà.


2. Fes només una cosa a la vegada! 

Menja amb tota la calma i dedicació possible i si et parlen: escolta. Però escolta atentament (i no esperant a que acabi per enxampar el pròxim escamarlà!). 
Dedica temps al teu interlocutor i a tu mateix tant quan mengis com quan mantinguis una conversa. No hi ha millor expressió d'amor familiar que escoltar amb empatia i delicadesa.

Que escoltar amb empatia i delicadesa a un menjar familiar ho trobes impossible? 
Pren-t'ho com un repte! I aprèn una nova manera de relacionar-te amb els teus! 

Descobriràs que les nostres relacions es mantenen igual perquè mantenim la mateixa forma de relacionar-nos.  

Tracta com vols que et tractin, estima com vols que t'estimin.


3. Serveix-te la meitat del que t'anaves a servir! 
 
Ja sabem que hi ha dinars de Nadal que es converteixen en una lluita de velocitat per atrapar el màxim de gambes.  

Relaxa't.

Practica la generositat i regala aquests quilos de més que t'has proposat no guanyar, deixant que qui els vulgui els agafi sense remordiments. I per cada mitja ració que t'estalvies, dis-te a tu mateix, que bé que no necessito menjar-m'ho!
L'objectiu és acabar l'àpat amb la sensació que no tens la panxa plena i que encara podries menjar més.

Gaudeix dient: ja en tinc prou.



4. Visualitza el teu objectiu a llarg termini (només són 15 dies!): posant-te la mateixa talla de pantalons que dus ara amb una cara de satisfacció espectacular després d'haver assolit tal repte! 
Cada nit abans d'anar a dormir imagina't ben plantat, amb la roba que et faci sentir millor i sensacionant la meravellosa alegria de mantindre el teu “tipo”. És important que li donis emoció a la visualització, color, inclús tacte. Com més intensament la visualitzis més efectiva serà.



5. Busca aliats! Repta algú a aconseguir el mateix objectiu! 

No com una competició sinó com una aliança que us farà arribar a la mateixa meta. I motiveu-vos mútuament! Compartiu la fantàstica sensació d'acabar el dinar amb la panxa satisfeta i no a rebentar!


Vols dos secrets extra?

  • Als herbolaris tenim uns productes que són “segrestadors calòrics”. Són unes fibres que s'encarreguen d'absorbir els greixos (el chitosan o l'opuntia) i els hidrats de carboni (faseolamina) i eliminar-los directament, sense que el teu cos els assimili. Depèn del producte poden evitar-te acumular fins a 500 calories! Es prenen durant la menjada i al ser una fibra també t'ajuden a regular el trànsit intestinal.


  • I els aliats indiscutibles després d'aquests àpats són les plantes digestives: card marià, boldo, maria lluïsa, anís verd, anís estrellat, fonoll, camamilla, dent de lleó, menta piperita, milenrama i el nostre estimat tè de roca. Abusa'n sense compassió i et facilitarà molt la feina!



Gaudiu força d'aquests dies de família i trobeu els vostres moments per a fer un balanç de l'any que marxa i uns grans propòsits per l'any que comença, que sens dubte pot ser el millor de la vostra vida (fins ara clar!).



Bones Festes i Feliç Any Nou!




Comentaris

Entrades populars