Com puc contrarrestar els efectes de la ressaca?

Hi ha algo per la ressaca? ... doncs si!

Tots sabem que hi ha dies que resulta gairebé inevitable passar-se, i més si sortim a sopar fora de casa i acabem amb una barreja menjars de tota mena, postre, pa i cervesa, vi, cubates, refrescs...

I qui acaba sempre rebent? el nostre estimat fetge!

Comencem pels nostres aliats bàsics:

- Boldo  (Peumus boldus): protector del fetge, colerètic, colagog, eupèptic, antiinflamatori, diurètic, ... una gran eina per combatre les afeccions hepàtiques i els espasmes digestius, així com les dispèpsies hiposecretores. Això es tradueix una millora de les digestions, sobretot quan la seva problemàtica radica en una falta de secreció de sucs biliars i en una desinflamació i depuració del fetge.

- Card marià (Silybum marianum): la silimarina, el seu principi actiu, s'utilitza eficaçment en danys hepàtics d'origen tòxic i per ajudar en el tractament d'inflamacions hepàtiques cròniques i cirrosi hepàtica induïda per alcohol, drogues o toxines.
No només té un efecte protector i preventiu sinó que ajuda a la regeneració del teixit hepàtic i al seu millor funcionament (digestions lentes i pesades).


- Romaní (Rosmarinus officinalis): una de les joies de les nostres terres també ens és útil en afeccions hepatobiliars i del sistema digestiu, en trastorns de la menstruació i astènia general, molt habitual durant la primavera.
Al ser un estimulant del sistema nerviós s'ha de prendre amb precaució en els casos d'hipertensió arterial o nerviosisme, però si al contrari tenim la tensió baixa i ens falta energia ens serà de gran ajuda.

- Aloe vera en suc sense aloína: aquesta planta és un tresor per al sistema digestiu! si sabem que ens excedirem podem prendre'n una cullerada sopera abans de sortir i ens funcionarà com a protector d'estòmac.

Si per contra ja ens hem passat i tenim mal de panxa o vòmits, ens prendrem la cullerada sopera a poc a poc perquè ens calmi l'estòmac, el desinflami i per evitar les ardors. Podem repetir l'operació si cal.

És important que sigui sense aloína, perquè l'aloína és irritant i s'utilitza en casos d'estrenyiment, i en aquest cas no ens interessa.
Tant el card marià, com el boldo els podem tenir a casa preparats per quan fem un àpat ric en proteïnes o greixos per ajudar-nos a païr millor i optimitzar la digestió. Els podem prendre en infusió, en comprimits o en extracte després de les menjades.Comentaris

Entrades populars