Roses de veritat!

Feliç diada de Sant Jordi! 
A Naturàlia et regalem una rosa amb la teva compra d'avui! Però una rosa de veritat, de les que punxen i fan olor!

I què podem fer amb la rosa un cop s'ha assecat?

Hi ha qui li agrada mantenir-la seca en un gerro per recordar el dia d'avui, l'amor entre enamorats o el detall d'una persona especial.

Però els pètals de rosa també tenen les seves propietats terapèutiques! Aprofitem-les!

Entre els principis actius hi trobem tanins, àcids orgànics, oli essencial i leucoantocianòsids i flavonoides. I per què ens serveix això?

Els tanins són astringents i per tant ens ajudaran a parar les diarrees lleugeres, són el que li confereix un sabor lleugerament àcid i aspre al paladar. Com més estona deixem reposar els pètals amb la infusió més intensitat agafaran els tanins.

També s'utilitza en gargarismes bucals per afeccions respiratòries (costipat, sinusitis, faringitis, ronquera), gengivitis i estomatitis.

I a nivell extern s'utilitza en afeccions ginecològiques (vaginitis, augment del fluxe vaginal i cervicitis), en afeccions oculars (irritació ocular, conjuntivitis), i per a la cura de la pell (per exemple la famosa aigua de roses que s'utilitza per desmaquillar suaument, calmar pells irritades i refrescar).

Gaudiu de la rosa en el dia d'avui, sentiu el seu delicat tacte, deixeu que us embriagui la intensitat del seu aroma i si us punxeu, recordeu que la bellesa de la rosa també està formada per espines, accepteu-les i estimeu-les, al fi i al cap, és una rosa!

Comentaris

Entrades populars