Saps cuidar la teva pell a l'hivern?

El fred, el vent i les baixes temperatures passen factura a la teva pell si no la prepares adequadament. 

Es torna tibant, seca i sensible, i quan ja està així no saps ni per on començar a recuperar-la, així que optes per saturar-la de cremes que tens per casa o ho deixes córrer (quan fassi bò ja millorarà).


La clau per a protegir la teva epidermis de les baixes temperatures és una hidratació intensa (tant facial com corporal), i el millor per fer-ho són les cremes més calmants.


Els 3 passos mestres per retornar la llum a la teva pell:

1. Neteja-la suaument i ella mateixa s'anirà reequilibrant amb les seves pròpies defenses naturals.Com a mínim fes-ho un cop al dia, al vespre o abans d'anar a dormir per eliminar tots la pol·lució i greixos acumulats durant el dia. 


 

Utilitza un producte que no sigui escumós ni contingui alcohol, com una llet netejadora o un cleantonic per a pells sensibles (com l'Harmony d'Esential Aroms que a més detoxifica i calma).A més aquests productes, si són de qualitat, et deixaran una fina pel·lícula protectora a la pell, sobretot si són dels que no s'han d'aclarir amb aigua.
2. Protegeix-la: si vas a la muntanya, utilitza una bona crema hidratant, i si fa sol no t'oblidis del protector solar.

A la tornada aplica't una mascareta, oli o crema hidratant molt untuosa per a calmar la set de la pell immediatament, per exemple la Crema d'Azuleno de Dr. Grandel, amb el principi actiu de la camamilla per a descongestionar, calmar i regenerar de la forma més suau.

Una crema o un oli de calèndula també t'ajudaran a calmar la pell ràpidament i afinar-la evitant que es ressequi.

Com a crema de dia utilitza una crema adient al teu tipus de pell: sensible, seca, greixosa o normal i un contorn d'ulls no massa greixós però que doni elasticitat a la pell.


3. Per la nit utilitza un producte més ric i nutritiu:   descobreix el poder regenerador dels olis de rosa mosqueta, argan, onagra, calèndula o la mantega de Karité per les pells més exigents i deshidratades, al matí despertaràs amb una nova lluminositat i la pell reparada.

Existeixen sèrums on es barregen aquests olis i fins i tot mantegues de karité amb calèndula per a les pells més sensibles o amb rosa mosqueta per les més seques.
Ves amb compte si tens el cutis sensible perquè és el que més pateix: es resseca de seguida, s'enrogeix i experimenta una continua sensació d'incomoditat. 

A part d'hidratar necessites un producte específic per calmar i descongestionar: que porti camamilla, àloe vera, civada o calèndula.


 
Els canvis bruscos de temperatura s'han d'evitar: tapant la cara amb una bufanda quan vagis cap al fred i, en cas contrari, quan passis del fred a la calor, donant-te copets suaument amb el palmell de les mans a la cara perquè entri en calor progressivament.


L'oli d'ametlles dolces és un bàsic per a la bellesa de la nostra pell i cabell: podem utilitzar-lo després de la dutxa, amb la pell encara humida i aplicant-lo directament, fent que l'oli emulsioni amb les gotes d'aigua i així evitar el residu greixós.


Últimament però l'oli que més "trenca" és el de coco, que a l'hivern es densifica quedant com una mantega degut a la seva saturació. És molt més efectiu per a pells seques i descamades i el pots escalfar amb les mans abans d'aplicar-lo sobre la pell humida.També és una gran arma contra els cabells secs i que es trenquen fàcilment, podem fer una mascareta d'oli d'ametlles o de coco al cabell aplicant-lo de l'arrel a les puntes o només a les puntes, depenent de com estigui de sec, i deixant-lo actuar almenys 20 minuts. Després podem rentar el cabell amb un xampú suau, i si ens ho podem permetre, deixar-lo assecar sense assecador.
Internament, tens dos tresors en la nutricosmètica, l'oli de germe de blat i l'oli d'onagra, ambdós amb vitamina E, l'anomenada vitamina de la pell, que et regeneraran la pell des de dins, arribant a les capes més profundes on no arriba la cosmètica aplicada en forma de crema.

Com triar entre els dos? 

Ets una dona i tens tendència a patir granets a la zona de la barbeta (zona hormonal) causats pel cicle menstrual? el teu producte ideal és l'onagra. Et regularà el cicle, desinflamarà ovaris i mames i mantindrà la teva pell en un òptim estat de salut.

Si et trobes al voltant de la menopausa també t'ajudarà molt: contrarrestarà la falta de lubricació íntima i et mantindrà la pell més jove.
 
Si en canvi tens la pell sensible o amb problemes tòpics (eccemes, dermatitis, dermatosi, psoriasi,...), la clau és el germe de blat, tant en forma de perles com en flocs per afegir al menjar.

En qualsevol cas tots dos olis faran una gran feina mantenint la teva pell perfecta tot l'hivern.Comentaris

Entrades populars