Tens gasos?

Els gasos són una de les molèsties més habituals del comú dels mortals, qui més qui menys n'ha patit i moltes persones ho pateixen (en silenci) diàriament.

Hi ha moltes causes associades a les flatulències:

Unes associades a la forma en que ingerim els aliments: menjar ràpid, mastegar poc, parlar mentre es menja, consumir begudes amb gas, combinar inadecuadament els aliments, menjar mentre es fa una altra cosa (veure la tv, llegir, parlar per telèfon...)

Altres associades a l'estil de vida: estrés, estrenyiment, ansietat...

Però per sort tenim moltes solucions!

Primer cal veure si hi ha estrenyiment, digestions pesades, sensació d'inflor sense que hi hagi una malaltia en concret, perquè de ser així, els gasos poden ser fruit d'una putrefacció a nivell intestinal, i ens interessa regular-ne el bon funcionament.

Com podem fer-ho?

- Reequilibrant la flora intestinal: ingerint probiòtics, que són microorganismes vius que contribueixen a un equilibri microbiològic òptim en el tracte intestinal, fent que aquest pugui desenvolupar correctament les seves funcions.

Ens ajuden a protegir el tracte intestinal,  impedeixen que s'estableixin bactèries perjudicials, milloren la digestió de la lactosa i reforcen el sistema immunològic.

Els més utilitzats són els lactobacilus acidophilus, presents en llets àcides (kèfir), col fermentada (i altres vegetals fermentats: cogombrets, olives,...), i els lactobacilus bifidus, que es troben en la llet i el calostre humans i d'altres mamífers (forma part de la microflora intestinal dels bebés criats amb llet materna).

També es troba en llets fermentades com en els iogurs abans mal anomenats "bio" (actualment "bio" només es pot utilitzar quan un producte és de cultiu ecològic).

- Utilitzant plantes carminatives que afavoreixen l'expulsió dels gasos produïts per les fermentacions intestinals: fonoll, anís verd, comí, coriandre, ... en forma d'infusió després de les menjades o en càpsules.

- Prenent enzims que ens ajudin a digerir les proteïnes: papaïna i bromelaïna són les més utilitzades, però n'hi ha moltes més. Solen ser en forma de càpsules o sucs concentrats (de papaia verda per exemple).

El polen i l'alfals també són rics en enzims, el primer es sol prendre a culleradetes de postre, ensalivant-lo bé abans d'empassar i l'alfals en comprimits (uns sis al dia).  Per les propietats digestives ens interessa prendre els enzims abans de les menjades.

Una altra opció és prendre dues rodanxes de pinya natural (amb la part del mig inclosa) triturades o ben mastegades al matí en dejú, ens netejarà el sistema digestiu i afavorirà l'equilibri de la flora.Si voleu un producte que integri plantes carminatives amb ferments làctics, el més nou és Kavagas, es pren una càpsula després de les menjades i surt a 10 euros!

I també podem canviar una sèrie d'hàbits per afavorir les digestions:

- mastegar més lentament

- no parlar mentre es mastega

- eliminar les begudes amb gas, productes làctis frescos i aliments fermentats

- reduïr el consum de xiclets i caramels, que ens fan empassar aire

- reduïr l'estrés: fent meditació, ioga, tai-txi, o altres esports que ens ajudin a alliberar-lo

- seguir una dieta equilibrada i variada

- mantenir una funció intestinal regular

- descartar intol·leràncies alimentàries

- no utilitzar peces de roba que presionin l'abdomenComentaris

Entrades populars