I jo per què he de menjar fibra?

Fa poc es va posar molt de moda una dieta hiperproteica on l'estrella era el segó de civada, però aquest és un producte que fa anys que ronda per les dietètiques.

Què és exactament el segó de civada?

El segó és la cobertura del gra, en aquest cas de la civada, i està format per gran quantitat de fibra i de Betaglucans.

La fibra que conté el segó de civada és principalment soluble, i els seus efectes es deuen a la seva gran capacitat per formar gels d'alta viscositat que modifiquen la velocitat del trànsit digestiu i l'absorció de nutrients.

Així doncs contribueix a regular el trànsit intestinal, i com que la fibra soluble "creix"en contacte amb l'aigua, ens proporciona una sensació de sacietat important, el que facilita el seguiment d'una dieta d'aprimament.


Per altra banda, els Betaglucans que conté el segó de civada, ens ajuden a mantenir normals els nivells de colesterol, a reduir la glucosa després de les menjades, i a lluitar contra els radicals lliures, ja que són antioxidants.

I a tu, t'interessa consumir fibra?

- Si tens problemes per a mantenir el colesterol a ratlla.

- Si tens alts nivells de glucosa, recorda que la fibra ralentitza el procés d'absorció dels hidrats de carboni i dóna més temps al pàncrees perquè generi la insulina necessària. A més, no es generen pics insulínics.

- Si necessites energia que et duri: la fibra fa que l'energia dels hidrats de carboni s'alliberi gradualment i no de cop.

- Si estàs fent una dieta d'aprimament i necessites moderar la gana i saciar-te abans.

- Si tens problemes d'estrenyiment.

- Si vols incloure d'una manera fàcil i còmoda els antioxidants i la fibra a la teva dieta.

Si has respost que si a alguna d'aquestes condicions, el segó de civada por ser un bon aliat en la teva vida diària.

Pots prendre'l en flocs per afegir al menjar (al suc, al iogur, a la sopa, als pastissos,...), en forma de galetes o magdalenes enriquides, amb flocs de civada (que ja porten el segó incorporat al ser el gra sencer), en forma de llet vegetal de civada o en forma de torrades lleugeres de civada. Tu tries el que vagi millor amb tu, cuidar-se és més fàcil del que sembla!Comentaris

Entrades populars