Et sents atabalat? prova amb ELM en flor de Bach

Seguint amb el tema de l'estres, avui us volia parlar d'una Flor de Bach que m'ha tret de més d'una situació angoixant, l'ELM.

Com ja sabeu, les Flors de Bach són un conjunt de 38 essències florals descobertes per Eduard Bach a principis del segle XX. Cada una és per un estat emocional, i l'Elm, concretament, es troba dins el grup de flors utilitzades pel desànim o l'esgotament.

Les Flors de Bach funcionen com una balança, en un estat emocional negatiu, l'essència desenvolupa la virtut contrària, fent que la balança torni a l'equilibri perdut.

En el cas de l'Elm, els aspectes negatius que afronta aquesta flor estan relacionats amb el sentiment d'atabalament, quan et sents tan abrumat per les responsabilitats que tires endavant però et sents agobiat.

És la sensació de "no puc més", quan hi ha un esgotament degut als constants esforços per rendir òptimament, quan tot i fer bé la feina les forces comencen a decaure (quan ve el "baixón"), quan sents massa responsabilitat i/o que no tens forces per dur a terme tot el que has de fer. També pot ser que el nivell d'exigència sigui molt elevat i per això s'experimenten fàcilment sentiments de fracàs per no haver arribat al "cim".

A l'altre costat de la balança, el que ens aportaria la flor, és una relativització de les responsabilitats, puguent encarar les dificultats des d'una altra perspectiva.


Dóna energia, transformant l'atabalament i evitant caure en un estat despressiu.

Aclareix la ment i permet ser conscient de les coses que s'han de fer per reorganitzar la pròpia vida i adquirir així més serenitat

Ets capaç de medir els propis límits i demanar ajuda o col·laboració.

Per tots els símptomes d'estres, burn out, situacions de fracàs davant d'una situació que sembla desbordar-nos.

En els exàmens, quan n'hi ha molts de seguits o quan el temari és molt extens i genera sensació de no poder amb tot.

Refocalitza l'atenció cap a una perspectiva positiva.

Les flors de Bach constitueixen una gran ajuda en el tractament de situacions emocionals, ens dónen aquell "clic" que ens falta per veure les coses d'una altra manera, i d'una forma tant senzilla que sovint et preguntes: perquè no ho he fet abans?

A Naturàlia pots trobar cada una de les essències i també et podem assessorar sobre quina/es serien les més adecuades per a cada cas particular.

Preparem les essències al moment i no cal demanar hora prèvia.

Per qualsevol informació no dubteu en trucar al 973 21 20 89 o en escriure un comentari aquí directament o bé enviant un mail a gcornetviu@gmail.com. 


BIBLIOGRAFIA
"Remedios florales de Bach. Repertorio de síntomas y observaciones clínicas". Raúl Pérez. Indigo. 2007.Comentaris

Entrades populars