Congestió nasal? Ajudes naturals

Una congestió nasal no és una malaltia, sinó un símptoma que ens indica que hi ha algun problema de salut. Es tracta d'una inflamació de la mucosa de les fosses nasals, que reaccionen augmentant el seu gruix i produïnt més quantitat de mucositat i bloquejant la lliure circulació d'aire a través del nas.

Hi ha moltes causes, un costipat o una grip, però el tabac, la contaminació ambiental, els canvis bruscos de temperatura o tenir el tabic nasal desviat també poden propiciar-la.

Les inhalacions amb plantes són un remei molt antic i efectiu. 

Es tracta de respirar vapor d'aigua el més calent possible sense cremar-se, podent afegir des de plantes en infusió (eucaliptus en fulla) o unes gotetes d'olis essencials (d'eucaliptus o d'arbre del tè).

El vapor d'aigua ajuda a estovar la mucositat, l'arbre del tè actúa contra virus i bactèries, i l'eucaliptus és antissèptic i un bon expectorant per expulsar la mucositat acumulada.

Posa 600ml d'aigua calenta en un bol gran i afegeix 3 gotes d'essència d'arbre del tè i 2 d'eucaliptus. Asseu-t'hi davant, inclina't sobre el bol i cobreix el cap amb una tovallola, aspirant el baf fins que l'aigua es refredi.

L'automassatge nasal és una opció molt interesant.

Es tracta de lliscar els dits sobre la cara, presionant punts claus i realitzant petits pessics a la pell per reactivar la circulació i millorar el drenatge limfàtic dels teixits.

Per fer-ho utilitzarem dues cullerades d'oli base (d'ametlles) i afegirem 4 o 5 gotes d'oli essencial d'eucaliptus, pi o menta. Presionarem amb els dits polzes sota els pòmuls durant 5 segons i repetirem vàries vegades.
Amb el polze i l'índex pessiga des de l'entrecella fins al final de les celles.

Ens agrada un producte que acaba de sortir del forn: Otosan Spray Nasal, amb aigua de mar, aloe vera, groseller negre, pi, llimona i arbre del tè.

És un descongestionant natural d'efecte immediat i fàcil d'aplicar que produeix una neteja profunda de les fosses nasals. S'apliquen 1 o 2 nebulitzacions en cada orifici nasal fins a 4 vegades al dia i surt per 9'50 euros.*text extret de la Revista Dietética y Salud, adaptat i traduït.
Comentaris

Entrades populars