Per a què serveix la famosa Lecitina de soja?

La Lecitina de Soja és un dels productes estrella de la dietètica des de fa molts anys, juntament amb el Pol·len, el Llevat de Cervesa, el Germe de blat, l'Onagra...però, què fa exactament?

 

La Lecitina de Soja contribueix a mantenir els nivells de colesterol pel seu alt contingut en greixos insaturats i pot reduir el risc de trombosi i aterosclerosi.La lecitina de soja podriem dir que és una barreja de fosfolípids (fosfatidilserina i fosfatidilcolina). Aquests són estructuralment complexes i funcionalment versàtils i estan compostos per fòsfor, així que: serveixen com a molècules combustibles, com a magatzems d'energia altament concentrada i com a components de les membranes.

Totes les nostres cèl·lules depenen de les membranes per al seu funcionament i aquestes proporcionen les superfícies de treball sobre les quals es genera la majoria de l'energia cel·lular i en les que tenen lloc la majoria de les seves activitats enzimàtiques.

Com és font natural de fòsfor ajuda al bon funcionament cel·lular.

La fosfatidilserina és un nutrient fosfolípid essencial per al funcionament de totes les cèl·lules de l'organisme, i es troba més concentrada en el cervell. Els estudis clínics han suggerit que la fosfatidilserina pot protegir les funcions cerebrals que tendeixen a disminuir amb l'edat.

La fosfatidilserina té una acció cerebral en persones grans


La fosfatidilcolina és el principal nutrient per al fetge i els seus beneficis són:

- La millora satisfactòria dels indicadors específics del dany hepàtic.
- Una recuperació funcional i estructural més ràpida del teixit hepàtic.
- El restabliment accelerat del benestar general dels pacients.El suplement dietètic  amb fosfatidilcolina augmenta la velocitat de recuperació del fetge en base a la reparació, renovació i regeneració de les cèl·lules parenquimatoses.

Val a dir, que no totes les lecitines de soja són iguals. Per assegurar-nos de la seva qualitat és molt important que la seva traçabilitat estigui garantida perquè es certifiqui l'absència de material modificiat genèticament (OGM) des del principi fins el final del producte, és a dir, que no sigui transgènica.


Ens fixarem si a l'envàs hi posa IP (identitat preservada) o NO OGM (organisme no modificat genèticament).


Comentaris

Entrades populars