Per què no dorms bé?

Avui dia un dels problemes més freqüents és no dormir bé.
Trobem vàries causes, però sempre és important identificar bé la nostra necessitat per tal de donar la resposta més efectiva.

     Et costa adormir-te?         

Si el que et passa és que estàs nerviós/a, i et costa adormir-te, però un cop t'adorms, dorms tota la nit, podem utilitzar vàries plantes sedants del sistema nerviós com la valeriana, el lúpol, la melissa, la passiflora (sobretot si hi ha ansietat i tensió muscular), l'espígol, la tila, l'espí blanc... en forma de tissana, o bé en càpsules o en extracte si el que volem és una acció més ràpida i contundent. Ho prendrem una estona abans d'anar a dormir.

El típic got de llet també ens ajudarà, perquè és ric en Triptòfan, del que en parlarem seguidament.

Una altra ajuda important és la melatonina: s'utilitza molt pels canvis de torns horaris i el jet lag. Fa que t'adormis profundament i que et puguis despertar amb normalitat.

 
    Et despertes?      

Si per contra t'adorms amb facilitat però et despertes un o més cops durant la nit, el Triptòfan és la teva ajuda ideal.

El Triptòfan és un aminoàcid precursor de la serotonina i s'encarrega d'estabilitzar l'estat anímic i millorar l'humor (si estàs nerviós, susceptible, amb ansietat) i normalitzar el son-vigilia. També s'utilitza per ajudar a controlar l'ansietat i la ingesta compulsiva en dietes d'aprimament. I a més, augmenta la resistència física, retrassa l'aparició de la fatiga i augmenta la tol·lerància al dolor muscular durant una activitat física intensa.

     Sommies molt?     


En aquest cas el Triptòfan i la Melatonina serien bones solucions, però sempre és interessant notrir el sistema nerviós (amb magnesi per exemple, llevat de cervesa, flocs de civada...), eliminar els excitants de la dieta (cafè, tè, sucres refinats,...), realitzar algún excercici suau de relaxació (ioga, tai-chi, chi-kung, ...).


     T'has parat a pensar com estàs emocionalment?      


Podem treballar el nostre estat emocional amb Flors de Bach:

impatiens i la verbain per la impaciència i la inquietut, la cherry plum que ens aportarà serenitat, la red chestnut si existeix por pel benestar dels altres (fills,etc), white chestnut si hi ha pensaments de preocupació per problemes diversos, l'aspen i la mimulus per temors nocturns.


Avui dia sembla que tenim moltes "excuses" per estar preocupats, ansiosos, intranquils, i que fins i tot si no ho estàs ets un "bitxo raro".

La por ens amenaça constantment des del passat i l'ansietat pel futur, però recorda que l'únic moment en que pots actuar és ARA, és l'únic que existeix. La forma de guanyar terreny a la por i l'ansietat és viure el moment present, ser conscient de l'ara, el que estàs fent, el que estàs sentint.

Us convido a gaudir del present i si teniu comentaris i dubtes, amb molt de gust us contestaré.Comentaris

Entrades populars