És temps de panellets!

Aquesta setmana una clienta m'ha proporcionat una recepta de panellets sense sucre i sense lactosa i que a més es fan crus!

Ingredients per a 4 persones

400grs d'ametlles crues
80ml d'atzavara (més conegut com sirop d'agave)
25ml d'aigua
la pela d'una llimona ratllada
sal
27 grs de coco
115grs de pinyons
5grs de cacau pur en pols

Preparació

Panellets de pinyons: remulleu 200grs d'ametlles crues unes 48 hores, peleu-les i deshidrateu-les fins que estiguin seques. Feu-ne farina.
En un recipient de vidre, col·locar la farina d'ametlla, una mica de sal i la pela de la llimona ratllada. Barregeu-ho i afegiu a poc a poc, 40ml d'atzavara i 10 ml d'aigua fins aconseguir una massa homogènia.
Formeu boletes amb la massa i arrebosseu-les amb els pinyons. En surten unes 13 unitats grosses.

Panellets de coco:  remulleu 100grs d'ametlles crues unes 48 hores, peleu-les i deshidrateu-les fins que estiguin seques. Feu-ne farina.
En un recipient de vidre, col·locar la farina d'ametlla, una mica de sal.  Barregeu-ho i afegiu-hi poc a poc, 20ml d'atzavara i 10 ml d'aigua fins aconseguir una massa homogènia. Afegiu-hi 25grs de coco i barregeu-ho. Formeu boletes amb la massa i arrebosseu-les amb el coco restant (surten unes 9 peces).

Panellets de cacau: remulleu 100grs d'ametlles crues unes 48 hores, peleu-les i deshidrateu-les fins que estiguin seques. Feu-ne farina.
En un recipient de vidre, col·locar la farina d'ametlla, una mica de sal.  Barregeu-ho i afegiu-hi poc a poc, 20ml d'atzavara, 5 ml d'aigua i 5grs de cacau. Feu boletes amb la massa, en surten unes 7.

I què ens aporten les ametlles?

L'ametlla, producte mediterrani, conté una bona quantitat de vitamina E, que és antioxidant (ens protegeix dels radicals lliures, de l'envelliment, l'estrés) i també és bàsica per al bon manteniment de la nostra pell (un altres grans aliats rics en aquesta vitamina són el germe de blat i l'oli d'onagra). 50grs diaris d'ametlles crues cobreixen les necessitats diàries d'aquesta vitamina.També ens aporta fibra soluble (un 10%), proteïnes (19 g/100 g), quantitat similar a la de la carn (cosa a tenir en compte en les dietes vegetarianes o pobres en proteïna animal). I entre els minerals trobem ferro, potasi, zinc, calci, fòsfor i magnesi.
Com a greixos contenen omega 9 (àcid linoleic) i omega 6 (àcid linolènic), indispensables per a una bona salut cardiovascular.


La quantitat diària de fruits secs es calcula agafant-los amb la mà i tancant-la, així no ens passem amb les calories diàries.

Comentaris

Entrades populars